Dagens

-- Historien --

Årstall Bilde Historien
1992 Bilde kommer..

Picazzo blir startet sommeren 1992 av:

 • Tommy Michaelsen (trommer og sang)
 • Per Morten Bråten (gitar og sang)
 • Gunnar Erik Ryen (bass)
 • Jan Olav Øvergård (keyboard, saxofon, akk. gitar og sang)

Tommy, Per Morten og Gunnar Erik kommer fra det nedlagte orkesteret Delay, mens Jan Olav har spilt i det lokale orkesteret Westex. Alle medlemmene er fra området rundt Kirkenær i Grue kommune.

Picazzo har sin første offentlige spillejobb høsten 1992 på legendariske Palace på Kongsvinger. Repertoaret er veldig variert, og bandet spiller alt i fra standard dansemusikk til nyere pop- og rockelåter.

1993 Bilde kommer.. Picazzo øver mye og har spillejobber over store deler av Østlandet. Bandet har allerede fått et godt navn, og står nå sterkere i markedet. Bandet spiller på mange ulike plasser, dette krever at reportoaret må kontinuerlig utvides med nye låter.
1994

Gunnar Erik Ryen slutter i bandet, og erstattes av Stein Tore Øvergård (bass og sang). Stein Tore er Jan Olavs yngre bror, og brødrene hadde spilt sammen i det lokale bandet Westex. Gunnar Erik blir etter en tid med i orkesteret Express og senere har han også spilt mange år i Contrazt.

Picazzo har nå spillinger i hele Sør- og Øst-Norge. Bandet starter nå med å skrive egne låter, og resultatet blir en demo med 4 låter innspilt i et svensk lydstudio. Denne demoen distribueres til booking-byråer, presse, plateselskaper mv.

1995 Bilde kommer..

Per Erik Gjedtjernet (keyboard) slutter seg til bandet. Per Erik har før dette spilt i Delay (sammen med Tommy, Per Morten og Gunnar Erik) og i Nattsvermerne. Bandet har nå blitt en kvintett.

Per Erik har også med seg en del låtmateriale i kofferten, og bandet starter nå for alvor opp arbeidet med å lage egen musikk. I samarbeid med tekstforfatter Kjetil Nordfjeld starter nå bandet et målrettet arbeid med det som skal bli bandets første utgivelse.

Flere og flere arrangører får øynene opp for bandet. Bandet gjør et stort antall spillejobber over hele landet, og begynner å bli mer efarne og samspilte.

1996

I februar/mars gjør Picazzo lydopptak til sin første utgivelse i Gjøvik lydstudio. Tekniker og medprodusent er Morten Nyhus. Resultatet blir en CD-singel med 5 melodier utgitt på eget selskap. Så snart CD'en kommer tilbake fra trykkeriet, starter bandet på oppgaven med å distribuere utgivelsen til bookingbyråer, arrangører, aviser, radioer og plateselskap over hele landet.

Stein Tore og Jan Olav bestemmer seg kort tid etter dette for å slutte i Picazzo. Ny mann på bass og kor blir Glenn Bates fra Brandval, og etter hvert sluttet også Arne Meldahl fra Kirkenær (gitar) seg til orkesteret. Glenn og Per Erik (og Kjetil Nordfjeld) har tidligere spilt sammen i Nattsvermerne. Arne kom fra det lokale bandet Golden Wings, og har tidligere spilt i Express.

Etter hvert begynner årets CD-innspilling å gi resultater. Spesielt Hedmarksradioen og NRK P1 (også da med Erik Forfod i spissen) er ypperlige ambassadører for Picazzo. Dette resulterer i at musikken til Picazzo ble spredt over hele Norge.

Erik Forford plukker ut "Har du lyst har du lov" til å være med på NRK's samleplate av melodier fra "På dansefot". I forbindelse med lanseringen av platen på Ekebergrestauranten i Oslo kommer Picazzo i kontakt med platedirektør Audun Tylden. I løpet av noen uker hadde de skrevet kontrakt, og lagt grunnlaget for et samarbeid som skal fortsette i mange år.

1997 Bilde kommer.. Selv om de nå har en platekontrakt i hånda, er det ingen som har hastverk med å få ut en CD. Bandet har mye spillinger også dette året, og må bruke de ledige helgene mellom spillejobbene til å skrive tekster, lage låter og gjøre pre-produksjoner.
1998

 

Arne Meldahl slutter i Picazzo, og bandet bestemmer seg for å rokkere litt på instrumenteringen. Hovedvokalist Tommy, som tidligere har sittet bak trommene, blir flyttet frem på scenen og begynner å spille kassegitar. Ny trommeslager er Dag Sand fra Kongsvinger, som tidligere har spilt sammen med Glenn og Per Erik i Nattsvermerne. I tillegg har Dag og Glenn spilt sammen i A-laget.

Det er denne gjengen som går i Gjøvik lydstudio og spiller inn bandets debut-CD (og kassett) "Blanke Ark". Albumet består av 13 nye og egenkomponerte låter, og også denne gang er det flere tekstbidrag fra Kjetil Nordfjeld. Plata blir produsert av Per Erik Gjedtjernet og Morten Nyhus, og utgis på Tylden.

Da Per Erik på grunn av sykdom blir tvunget til å ta seg en pause fra bandet høsten 1998, vikarierer Odd Arne Sørensen fra Kongsvinger som tangentmann.

Like før jul får gutta i Picazzo en uventet men gledelig overraskelse, da de ble nominert til Spellemannspris.

Picazzo debuterer på TV i TV3-programmet ”Senkveld med Thyvold” hvor de spiller ”Hvis morgendagen aldri kommer”. Samme låt ligger i ett år sammenhengende på Hedmarkstoppen.

1999

Året starter med et brak - da Picazzo vinner Spellemannsprisen i kategorien "Danseband/gammaldansorkester" i februar 1999. Dette vekker stor oppsikt i miljøet, og til og med bandets platedirektør uttrykker sin forundring og sier "Dette var egentlig ett år for tidlig det gutter.." Prisen fører til at bandet får mye mediaomtale, noe som hjelper på både CD-salg og antall spilleoppdrag.

Bandet har siden starten i 1992 fått en del fans, og i løpet av året får Picazzo sin egen fanklubb. I forlengelsen av dette får bandet også sin egen hjemmeside på internett.

Per Erik kommer tilbake til bandet, og erstatter Odd Arne. Odd Arne havner etter dette i bandet Christiania og senere i Ingemars.

Picazzo blir som ett av fire band håndplukket til å delta i "Årets dansebandmelodi" på NRK i november. Seks andre låter må kvalifisere seg til finalen via avstemming på radio. Låten "Timelass" oppnår en hederlig 4.plass i finalen. Programmet har utrolig mange seere, og er med på å gi bandet enda et løft.

2000

Timeglass blir fremført live på Nitimen. Låten ble også testet på Norsktoppen, men når ikke opp.

Picazzo går i studio og spiller inn sin andre CD som får tittelen "Timeglass". Produsenter er nok en gang Per Erik Gjedtjernet og Morten Nyhus. Melodiene er denne gang i hovedsak skrevet av Per Erik Gjedtjernet og Dag Sand, men Kjetil Nordfjeld bidrar også denne gang med tekstmateriale.

Picazzo kjøper ny og større buss, og utvider også sitt spilleområde ennå mere. Bandet spiller nå i praksis over hele landet opp til nord-Norge.

Bandet får til og med uvanlig gode (til å være norske..) kritikker i svenske Expressen, og sjefsanmelderen utpeker bandet som sin favoritt akkurat nå.

2001

Picazzo deltar igjen i finalen i "Årets dansebandmelodi", denne gang med melodien "Troll i ord" som kommer på en 7.plass.

Bandet spiller inn sin første julesang "Juleglede" til CD'en "Juledansen". Bandet deltar for første gang på dansebandfestivalen i Seljord, og får også meget god TV-dekning i forbindelse med festivalen.

2002

 

Picazzo deltar i NM for danseband med melodien "Se på meg nå", og kommer til semifinalen.

Dag Sand slutter i Picazzo. Ny trommeslager ble Vegar Åslund fra Snertingdal, som tidligere har spilt bl.a. i Fryd og Gammen og Freelance.

Picazzo feirer 10-års jubileum med jubileumskonsert og påfølgende fest. Gutta mottar under festen gullplate for deltakelse på samleplaten "På godfot med danseføttene" som har solgt 25.000

Picazzo deltar i Seljord for andre året på rad, og får også i år god TV-dekning i reportasjen fra festivalen.

2003

Picazzo deltar i Seljord for tredje året på rad. Festivalen har ny publikumsrekord, og Picazzo er en av hovedattraksjonen på lørdag kveld.

Picazzo slipper sin tredje CD, "Tusen dager til". Produsent denne gang er Per Morten Bråten i hans eget Østland lydstudio. Låten "Tusen dager til" kommer til semifinalen i NM for danseband.

CD'en får meget gode kritikker i pressen. "I haugen av møkk er Picazzo overlegent noe av det beste du får kjøpt for penger" skriver anmelderen fra Drammens Tidene. Albumet blir senere samme år nominert til Spellemannspris. PLaten lasneres på Gruetunet med minikonsert og gjesteartister.

Picazzo spiller melodien "Hva var det jeg sa" live på Nitimen. Melodien "Hei du" kommer inn på Norsktoppen, og blir liggende i 12 uker.

2004

2004 blir bandets kanskje aller beste år. CD'en "Mesterverk" utgis, det er en samleplate med en ny låt. CD'en får reklametid på TV2 – og blir raskt solgt i over 10.000 eksemplarer. Den sveiper også innom på VG-lista.

Picazzo har enorm respons på de nye TV programmene "Svisj" og "Jukebox". Her kan seerne stemme opp sin favorittvideo ved hjelp av SMS. "Hvis morgendagen aldri kommer" er en av favorittene på "Sommersonen". På NRK sin DVD-utgivelse av årets mest populære danseband-videoer, står Picazzo for 4 av 20 bidrag.

Vegar Åslund slutter i Picazzo. Geir Hilsen fra Gjøvik tar over trommestikkene i bandet. Geir har lang fartstid fra en rekke kjente band helt tilbake fra tidlig på 80-tallet, blant annet Torry Enghs.

Picazzo spiller inn 2 nye musikkvideoer "Hvis morgendagen aldri kommer" og "Tusen dager til". Picazzo spiller på de to største dansebandfestivalene i Sverige, samt festivalen i Sel.

Tommy Michaelsen blir kåret til "Mest sexye dansebandartist" av ukemagasinet "Her og nå". (Vi velger å ikke legge ut bilder..)

2005

Tommy Michaelsen slutter i Picazzo for å starte en solokarriere. Ny vokalist fra april blir Eirik Tilley fra Flisa. Eirik spiller også gitar, og har tidligere blant annet spilt i det lokale bandet "Young Ones". Med sine 25 år gir han gamlegutta nye og andre impulser.

Picazzo gir ut singel med sangene "Norske jenter" og "Sommerdommer'n" – og tilhørende musikkvideoer på begge låtene.

Picazzo deltar i det TV-sendte "Årets dansebandmelodi" med "Dagen er en gave". Sangen får en 5.plass i finalen, og full pott hos fagjuryen. Det blir også laget musikkvideo av denne låten.

Picazzo deltar under sommeren på dansebandfestivalene i Seljord, Sel og Malung(Sverige).

Picazzo utgir CD'en "Nye farger", produsert av Per Morten Bråten. Den blir TV-annonsert, og det blir laget musikkvideo av melodien "Elsker du meg fortsatt". Plata får gode kritikker både i lokalpresse og fagmiljøet.

Eirik blir nominert som "Årets nykommersolist" i en kåring foretatt av "På dansefot".

Medlemmene i Picazzo mottar Gull- og platinaplate for henholdsvis 25.000 og 40.000 solgte eksemplarer av samlealbumet "Absolutt danseband" hvor bandet bidrar med en melodi.

2006

Picazzo forsøker seg i det svenske markedet, og gir ut en singel med to låter med svensk tekst. Bandet har i løpet av sommeren flere festivaljobber i Sverige. Blant annet gjør bandet en god figur under "Stormvarning" på båten mellom Stockholm og Helsingfors.

Det blir laget musikkvideo på låten "En dag i juni" - som er bandets sommerlåt og et av bidragene på samleplaten "Sommer hele året".

Vegar Åslund inntar igjen trommestolen han forlot i 2004. Vegar har i mellomtiden spilt med Fryd og Gammen, og drevet aktivt med motorsport.

Picazzo får god dekning av det nye bladet "Jukebox", som har flere helsider med stoff om bandet.

Melodien "Fire lys" er Picazzo sin andre julelåt gjennom tidene. Den er med på utgivelsen "Hjem til jul".

2007

Picazzo utgir singelen "Hvor skal vi sove i natt", også denne produsert av Per Morten Bråten i Østland lydstudio.

Det blir laget musikkvideoer av låtene "Hvor skal vi sove i natt" og "Glem ikke meg" (Please remember me). Dette er første gang Picazzo satser på å lage norske tekster på allerede kjente melodier, og "Hvor skal vi sove i natt" blir kanskje bandets største hit under tiden med Eirik som vokalist.

Ole Kristian Ruud overtar etter hvert tangentansvaret etter Per Erik Gjedtjernet.

Senere samme år kommer CD'en "Hvor skal vi sove i natt" ut.

2008

Picazzo fortsetter inn i det nye året med spilleoppdrag over det ganske land, men i løpet av året begynner slitasjen i bandet å gjøre seg gjeldende. De musikalske preferansene spriker, og bandet begynner å spille en større andel coverlåter.

Glenn Bates slutter i bandet, og Picazzo fortsetter som en kvartett. I løpet av sommeren bestemmer siste originalmedlem Per Morten Bråten seg for å legge ned bandet, og bandet har sin siste spillejobb høsten 2008.

Et kapittel er over.. Eller?

2013

Noen prater sammen, og tar et par telefoner. Alle kan - alle vil, tiden er inne..

1998-besetningen av Picazzo gjør gjenforeningskonsert på Seljord, med stor suksess. Gjengen som finner sammen igjen er:

 • Tommy Michaelsen (vokal og gitar)
 • Per Morten Bråten (gitarer og kor)
 • Per Erik Gjedtjernet (keyboards og kor)
 • Glenn Bates (bass)
 • Dag Sand (trommer)

Men dette er opprinnelig tenkt som en "One night only.."

2014

Det utgis en ny samle-CD med Picazzo som får navnet "De aller beste", og som dekker hele historien frem til nå.

Noen flere telefonsamtaler. Hvem kan, hvem vil? Picazzo starter opp igjen på nytt, og avtalen er å gjøre et begrenset antall konserter per år.

Gjengen som starter opp er;

 • Tommy Michaelsen (vokal og gitar)
 • Per Morten Bråten (gitarer og kor)
 • Per Erik Gjedtjernet (keyboards og kor)
 • Glenn Bates (bass)
 • Geir Hilsen (trommer)

Nyheten tas godt i mot, og bandet får raskt spilleoppdrag. Første jobb er 21.juni på Gruetunet. Bandet lager egen Facebook-side, og får umiddelbart mange venner og følgere.

2015

Picazzo gjør et begrenset antall konserter over hele landet. Bandet prioriterer prosessen med å skrive låter til ny CD, og lager demoer og pre-produksjoner. De opprinnelige planene er å gi ut på eget selskap.

2016

Bandet går i studio hos Per Morten Bråten, og fullfører sin første CD på 9 år "Blindvei". Plata lanseres like før festivalsommeren starter. Denne utgis av plateselskapet Grammofon på labelen Slager. Picazzo opptrer både på Sel og i Seljord.

Låten "Hvis morgendagen aldri kommer" passerer 1.000.000 avspillinger både på Spotify og på Youtube.

Bandet mottar like før jul sin tredje nominasjon til Spellemann 2016 for "Blindvei".

2017

Vegar Åslund blir for tredje gang i karrieren ny trommeslager i Picazzo, når Geir Hilsen takker for seg.

Picazzo fyller 25 år, og holder jubileumskonsert i Rådhusteateret på Kongsvinger. Her gjøres det opptak til live-CD'en "Hvis morgendagen aldri kommer" som prelanseres i juni på Gruetunet foran 1400 fremmøtte. CD'en lanseres offisielt på Seljordfestivalen samme år. Picazzo spiller også på dansefestivalen i Sel.

  To be continued..  

 

©Picazzo 2017

picazzoband@gmail.com